زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

توقیع پیروزی حق بر باطل





این عبارت، قسمتی از جوابی است که حضرت (علیه‌السّلام) به نامه ی احمد بن اسحاق اشعری قمّی داده‌اند. حضرت، در این نامه، بعد از ردّ ادعای جعفر (عموی خود)، خودش را وصیّ و امام بعد از پدرش امام حسن عسکری (علیه‌السّلام) معرفی می‌کند.


۱ - قسمتی از توقیع احمد بن اسحاق



قال مولانا الامام المهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف):
«اَبَی اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَلْحَقِّ اِلاّ اِتْماماً، وَلِلْباطِلِ اِلاّ زَهُوقاً»
اراده‌ی حتمی‌ خداوند بر این قرار گرفته است که (دیر یا زود) پایان حق، پیروزی، و پایان باطل، نابودی باشد.

۱.۱ - رد ادعای جعفر کذاب


این عبارت، قسمتی از جوابی است که حضرت (علیه‌السّلام) به نامه‌ی احمد بن اسحاق اشعری قمّی داده‌اند. حضرت، در این نامه، بعد از ردّ ادعای جعفر (عموی خود)، خودش را وصیّ و امام بعد از پدرش امام حسن عسکری (علیه‌السّلام) معرفی می‌کند.

۱.۲ - یاری حق از سنت‌های الهی


آن گاه به این نکته اشاره می‌کند که سنّت الهی به این تعلّق گرفته است که حقّ و حقیقت را یاری کند و به جایگاه رفیع خود برساند، هر چند در طول تاریخ با آن مبارزه شود؛ از طرف دیگر، سنّت الهی به این تعلّق گرفته است که باطل (هر چند مدّتی جولان دهد و حاکم باشد) نابود گردد و جز اسمی‌ از آن باقی نماند. سرنوشت فرعون‌ها و... این نکته را به خوبی نشان داده است؛ لذا بر ماست که همیشه، دنباله رو حقّ و حقیقت باشیم و از تلخی‌ها و دشواری‌ها در این مسیر نهراسیم، و هیچ گاه دل به ظاهر فریبنده ی باطل نبندیم؛ زیرا، نور حق بالاخره به ثمر می‌نشیند و باطل را نابود می‌کند.

۲ - عناوین مرتبط



توقیع حسن عاقبت؛ توقیع حکم وقف؛ توقیع مبنای محبت؛ توقیع عاقبت به خیری؛ توقیع کیفیت درخواست حاجت؛ توقیع هدف بعثت؛ توقیع لازمه محبت اهل بیت؛ توقیع توحید و نفی غلو؛ توقیع نهی از تکلف؛ توقیع آزاردهندگان امام زمان؛ توقیع حکم منکرین امام زمان؛ توقیع نهی از شک؛ توقیع نهی از تشکیک؛ توقیع الگوی امام زمان؛ توقیع حرمت اموال مردم

۳ - پانویس


 
۱. طوسی، محمد بن حسن، الغیبة، ص۲۸۷، حدیث۲۴۶.    
۲. طبرسی، احمد بن علی، احتجاج، ج۲، ص۲۷۹.    
۳. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۳، ص۱۹۳، حدیث۲۱.    


۴ - منبع



سایت‌ اندیشه قم، برگرفته از مقاله «توقیع پیروزی حق بر باطل»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۳/۲۹.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.